top of page

נטשייבה סיימה את לימודיה בבית הספר הצרפתי בטאלין שבאסטוניה בשנת 2011.[1] בשנת 2016 השלימה את לימודיה במכללה האקדמית האסטונית לתיאטרון ומוזיקה. התואר שקיבלה היה תואר M.A (תואר שני) והוא עסק בשירה קלאסית בתקופה הקלאסית ולאחריה.[2]

הופעת הבכורה שלה בעולם המוזיקה הייתה בעונה השלישית של התחרות "Eesti Ostib Superstaari", היא עברה את האודישן בהצלחה והתקבלה לנבחרת הבנות. נצ'אייבה הודחה מהתוכנית בשלב חצי הגמר (שלב נמוך, הגמר כולל עשרה משתתפים). ב-2014 השתתפה נצ'אייבה בתחרות "Klassikatähed 2014" והייתה אחת משלוש הפיינליסטיות.[1]

נטש
ייבה הנחתה את הקדם-אירוויזיון האסטוני "Eesti Laul" לשנת 2017 יחד עם מרקו רייקופ. בדצמבר באותה השנה שינתה נצ'אייבה את שם המשפחה הבִּמתי שלה לתעתיק אנגלי, קרי, Nechayeva במקום Netšajeva.[3]

ב-3 במרץ 2018 ניצחה נצ'אייבה בתחרות "Eesti Laul 2018", ונבחרה לייצג את אסטוניה באירוויזיון 2018 עם השיר La Forza.[4] ב-8 במאי 2018 הופיעה נצ'אייבה בחצי הגמר הראשון של האירוויזיון. שירה של אסטוניה היה התשיעי בסדר ההופעות. בתום הערב הוכרזה אסטוניה כעולה השנייה מבין עשר המדינות שעלו לשלב הגמר שהתקיים ב־12 במאי 2018. בגמר האירוויזיון הגיעה נצ'אייבה למקום השמיני.

בשנת 2020 הופיעה בהופעת קמאו בסרט הקומי "תחרות הזמר של האירוויזיון: סיפורה של Fire Saga" בכיכובו של ויל פרל.

חגיגה אסטונית

חגיגה אסטונית עם זמרת הסופרן הבלתי נשכחת מאירוויזיון 2018, עם זמר הטנור הקנדי העולה, החלילנית, זוכת תחרות "כוכבי המוזיקה הקלאסית" אסטוניה 2020

 

מוצרט קונצ'רטו לחליל ולתזמורת מס' 1, ק' 313

אדולף אדם וריאציות בראבורה על נושא מאת מוצרט לסופרן, לחליל ולתזמורת

מטיסן "הכוח" (שיר מתוך תחרות האירוויזיון 2018)

יאן ראטס קונצ'רטו לתזמורת קאמרית, אופ' 16

אריות אהובות מאת מוצרט, ורדי וסטרדלה

הקאמרטה הישראלית ירושלים
אלינה נטשייבה, סופרן 
לוק רוברט, טנור (קנדה/אסטוניה)
סירט סואי, חליל
אנדרס מוסטונן, מנצח

logo-2021-he.png

חמישי 03.03.2022 • 20:30 מרכז התרבות סביון 

שישי 04.03.2022 • 12:00 מרכז אמנויות מלון יוקרה אלמא, זכרון יעקב

בָּארוֹקַדָה הוא אנסמבל שהוקם בשנת 2007 על ידי קבוצה של נגנים סולנים שהשתלמו באקדמיות יוקרתיות למוזיקה עתיקה בחו"ל ושבו לישראל כדי להקים כאן תזמורת בארוק אותנטית. עם נגני בארוקדה נמנים בוני כלים המתמחים בבניית כלים תקופתיים ואף בנו את כלי הקשת המשמשים את נגני ההרכב.

המנהל המוזיקלי של הבארוקדה הוא עמית טיפנברון והמנכ"לית של הבארוקדה היא שלומית סיוון רוזן.

לבארוקדה קבוצת באסו קונטינואו גדולה ומגוונת, שמעניקה מצע עשיר ותומך לכלי הסופרן ולזמרים, ומצלול מיוחד וצבעוני להרכב כולו. כפי שהיה נהוג בתקופת הבארוק, ההרכב פועל ללא מנצח. לכל נגן יש קול משלו, והמוזיקה היא תוצר אורגני של דיאלוג מפרה בין הנגנים.

בדומה לאופן שבו התזמורת פועלת ללא מנצח, בארוקדה מתנהלת כקולקטיב: כל ההחלטות, מוזיקליות ואדמיניסטרטיביות, מתקבלות על ידי חבריה.

בארוקדה אינה מגבילה את עצמה לביצוע מוזיקה מתקופות הבארוק והרנסאנס, ומתנסה במוזיקה מתקופות שונות. אחת ממטרותיה היא להפיל את המחיצות המקטלגות ומפרידות בין המוזיקה הקלאסית לבין סגנונות אחרים, מתוך תפיסה ש"קלאסיקה" היא תו היכר של איכות שחוצה גבולות גאוגרפיים, תקופות ותרבויות.

לבארוקדה סדרות מנויים במוזיאון תל אביב לאמנות, פסטיבל אבו גוש, מרכז וייל כפר שמריהו והחוג למוזיקה קאמרית בחיפה.

מוסטונן יליד טאלין (אסטוניה). הוא סיים את בית הספר הגבוה למוזיקה בטאלין בשנת 1972 וחמש שנים לאחר מכן סיים את לימודיו בקונסרבטוריון הממלכתי של טאלין. הוא השתלם במוזיקה ובכינור באוסטריה ובהולנד ועשה לו שם של מומחה למוזיקה הן באסטוניה והן מחוצה לה. במהלך הקריירה שלו כמנצח הופיע מוסטונן עם תזמורות רבות, בהן הסינפונייטה הקאמרית של ריגה, התזמורת הסימפונית הממלכתית של רוסיה, תזמורת צ'ייקובסקי של רדיו מוסקבה והתזמורת הפילהרמונית של מוסקבה.

מוסטונן ניצח גם על התזמורת הפילהרמונית של סנקט פטרבורג ועבד בשיתוף פעולה עם תזמורות פילהרמוניות בליטא ולטביה. באסטוניה ניצח על התזמורת הסימפונית הלאומית של אסטוניה ועל התזמורת הקאמרית של טאלין. מחוץ לברית המועצות הופיע עם תזמורת רדיו פינלנד ועם מקהלות רבות בגרמניה, שוודיה והולנד.

מוסטונן עשה לו שם בניצוח על יצירות מאת באך, מוצרט, ברוקנר, מנואל קרדוסו, שוסטקוביץ', טלמן, שיץ, סופיה גוביידולינה ואחרים.
סקרנותו של אנדרס מוסטונן עוררה אותו לחיפוש מקורות השראה למוזיקה חדישה במוזיקה ליטורגית עתיקה, כך שבשנת 1972 הוא ייסד את הורטוס מוזיקוס (הגן המוזיקלי), שהוא ההרכב הוותיק ביותר למוזיקה עתיקה הפעיל באירופה, ומאז הקמתו הוא מכהן בו כמנהל מוזיקלי, כסולן וכמנצח.
לאורך השנים הופיע ההרכב בפסטיבלים החשובים בעולם, בהם פסטיבל אוטרכט, פסטיבל הבארוק מלמו, פסטיבל הבארוק לופטהנזה בלונדון, פסטיבל המוזיקה העתיקה בגלאזגו, פסטיבל לוקנהאוס באוסטריה, פסטיבל מוצרט בחמניץ ובקונצרטים בכל רחבי העולם, לרבות בפסטיבל יפו, פסטיבל ישראל, ופסטיבל מוסטונן-פסט טאלין-תל אביב בישראל, אירוע שנתי של מוזיקה קלאסית, שבו מופיעים מוזיקאים מאסטוניה בישראל, אותו אנדרס מוסטונן ייסד בשנת 2014.

ייסד גם את התזמורת האקדמית של הורטוס מוזיקוס, שהוציאה הקלטות רבות לחברות הקלטה שונות. מאז 2011 מרבה מוסטונן להופיע בישראל, בין השאר עם התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון, הקאמרטה הישראלית ירושלים והתזמורת הסימפונית ירושלי